Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost
1 person
Tid: 40 minuter
Du behöver:
2 dl blandad sallad
2 rödbetor
2 morötter
2 msk olivolja
1/2 msk honung
salt och peppar
1 kycklingfilé
100 g fetaost
1/4 rödlök (i tunna skivor)
1/2 dl valnötter
1 msk russin
Dressing:
1 tsk honung
2 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1/2 klyfta vitlök
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skölj salladen. Skala morötter och rödbetor och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form och häll över olivolja, honung, salt och peppar. Baka i ca 30 minuter. Strimla kycklingfilén och stek den gyllene i en panna med lite salt och peppar. Låt svalna. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda sallad, kyckling, rotfrukter, rödlök, fetaost, valnötter och russin. Ringla över dressingen och servera salladen tillsammans med ett gott bröd.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner