Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost

13 jan, 2013
AvRedaktionen
Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost.
Matig sallad med rotfrukter, kyckling och fetaost. Rotfrukterna kan du byta ut efter behag till det som lockar mest i grönsaksdisken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 person

Tid: 40 minuter

Du behöver:

2 dl blandad sallad

2 rödbetor

2 morötter

2 msk olivolja

1/2 msk honung

salt och peppar

1 kycklingfilé

100 g fetaost

1/4 rödlök (i tunna skivor)

1/2 dl valnötter

1 msk russin

Dressing:

1 tsk honung

2 msk olivolja

1/2 msk balsamvinäger

1/2 klyfta vitlök

salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skölj salladen. Skala morötter och rödbetor och dela i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form och häll över olivolja, honung, salt och peppar. Baka i ca 30 minuter. Strimla kycklingfilén och stek den gyllene i en panna med lite salt och peppar. Låt svalna. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda sallad, kyckling, rotfrukter, rödlök, fetaost, valnötter och russin. Ringla över dressingen och servera salladen tillsammans med ett gott bröd.

Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost.
Sallad på honungsglaserade rotfrukter, kyckling och fetaost.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons