Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad på jordgubbar och körsbärstomater

01 jun, 2014
AvRedaktionen
Sallad på jordgubbar och körsbärstomater.
Busenkel och annorlunda förrättssallad, som är trevlig att servera som den är tillsammans med en bit gott bröd. Den passar även bra till grillat eller stekt kött. Eller som mellanrätt i en meny.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

500 g jordgubbar

500 g körsbärstomater

3 msk balsamvinäger

1 msk ljus sirap

3/4 dl olivolja, gärna av ”gräsig” typ från Toscana

12 basilikablad

flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Skölj (om det behövs) och snoppa jordgubbarna. Skölj tomaterna. Blanda vinäger och sirap. Halvera tomaterna och jordgubbarna. Blanda försiktigt i en skål och ringla över olivoljan. Häll på balsamvinägern. Riv basilikabladen över och vänd runt. Krydda med svartpeppar och flingsalt. Servera genast.

Sallad på jordgubbar och körsbärstomater.
Sallad på jordgubbar och körsbärstomater.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons