Sallad på jordgubbar och körsbärstomater
01 jun, 2014
AvRedaktionen
Busenkel och annorlunda förrättssallad, som är trevlig att servera som den är tillsammans med en bit gott bröd. Den passar även bra till grillat eller stekt kött. Eller som mellanrätt i en meny.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
500 g jordgubbar
500 g körsbärstomater
3 msk balsamvinäger
1 msk ljus sirap
3/4 dl olivolja, gärna av ”gräsig” typ från Toscana
12 basilikablad
flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Skölj (om det behövs) och snoppa jordgubbarna. Skölj tomaterna. Blanda vinäger och sirap. Halvera tomaterna och jordgubbarna. Blanda försiktigt i en skål och ringla över olivoljan. Häll på balsamvinägern. Riv basilikabladen över och vänd runt. Krydda med svartpeppar och flingsalt. Servera genast.
Annons