Pastasallad med med rödbetor och fetaost
16 okt, 2013
AvRedaktionen
Pastasallad är utmärkt vardagsmat. Testa den här goda varianten med fullkornspasta, rödbetor och fetaost. Lägg upp på en bädd av bladspenat.
Annons
4 personer
Tid: cirka 45 minuter
Du behöver:
4 portioner okokt fullkornspasta
4–8 färska rödbetor (beroende på storlek)
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
en bit röd spansk pepparfrukt
olivolja (till stekning)
1 påse färsk bladspenat
200 g fetaost
Dressing:
1 dl olivolja,
1/2 dl vit balsamvinäger,
2 krm nymald svartpeppar
2 krm salt
Gör så här:
Börja med att ansa rödbetorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Strimla och fräs vitlök, paprika och chili i lite olivolja.
Häll på pastan och låt den bli varm i kastrullen. Häll på en skvätt vatten och koka pastan i 6–8 minuter. Vispa ihop dressingen. Smaka och se om pastan är klar, häll av vattnet. Blanda med dressingen och rödbetorna.
Lägg upp på en bädd av bladspenat och servera med smulad fetaost.
Annons