Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pastasallad med med rödbetor och fetaost

16 okt, 2013
AvRedaktionen
Pastasallad är utmärkt vardagsmat. Testa den här goda varianten med fullkornspasta, rödbetor och fetaost. Lägg upp på en bädd av bladspenat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pastasallad med med rödbetor och fetaost.
Pastasallad med med rödbetor och fetaost.

4 personer

Tid: cirka 45 minuter

Du behöver:

4 portioner okokt fullkornspasta

4–8 färska rödbetor (beroende på storlek)

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

en bit röd spansk pepparfrukt

olivolja (till stekning)

1 påse färsk bladspenat

200 g fetaost

Dressing:

1 dl olivolja,

1/2 dl vit balsamvinäger,

2 krm nymald svartpeppar

2 krm salt

Gör så här:

Börja med att ansa rödbetorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Strimla och fräs vitlök, paprika och chili i lite olivolja.

Häll på pastan och låt den bli varm i kastrullen. Häll på en skvätt vatten och koka pastan i 6–8 minuter. Vispa ihop dressingen. Smaka och se om pastan är klar, häll av vattnet. Blanda med dressingen och rödbetorna.

Lägg upp på en bädd av bladspenat och servera med smulad fetaost.

Annons