Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad på råris och linser, lax och avokado

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Huvudrätt

Tid: 30 minuter

Det här är en god och lättlagad lunchlåda med mat som håller dig mätt länge. Ett bra tips om du inte vill att linserna ska koka sönder är att tillsätta en skvätt soja i vattnet. Du kan ta vanliga gröna linser om du inte hittar puylinser.

2 dl råris

2 dl puylinser

en skvätt soja

1 dl olivolja

1/2 dl balsamvinäger

1 vitlöksklyfta (pressad)

salt och nymalen svartpeppar

2 avokador

400 g rökt lax (i tunna skivor)

valfri sallad

3–4 tomater

färsk basilika eller timjan

Koka riset enligt anvisning på paketet. Koka linserna i dubbla mängden vatten och en skvätt soja, beräkna koktiden till ca 20 minuter. Låt rinna av och blanda sedan med olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, salt och peppar.

Blanda ris och linser eller lägg upp var för sig.

Av avokadon kan du göra guacamole eller bara servera den i skivor som på bilden. Droppa gärna lite citronsaft över, så håller de färgen ifall de ska iväg till jobbet i lunchlådan.

Lägg upp laxen på salladsbädd och dekorera med tomater i klyftor och en basilika- eller timjankvist.

Annons