Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Salladswrap med kryddad kycklingfilé och sumakdressing

04 mar, 2020
AvRedaktionen
Salladswrap med kryddad kycklingfilé och sumakdressing
Bjud på supergoda wraps! Lyxiga och heta, men hettan mildras något av yoghurten i såsen. Servera med ditt favoritbröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

500 g kycklingbröstfilé

1 msk za’atar (kryddblandning med lika delar rostade sesamfrön, sumak och torkad oregano)

salt och svartpeppar

olja till stekning

1 knippe grön sparris

1 huvudsallat

Sumakdressing:

1 vitlöksklyfta

150 g grekisk yoghurt

1–2 tsk sumak

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

Garnering:

Smörgåskrasse

Till servering:

Gott bröd

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200°.

2. Putsa kycklingfiléerna, krydda med za’atar, salt och peppar.

3. Bryn filén i olja i en stekpanna och stek sedan färdig i ugnen, i 15–20 minuter tills köttsaften är klar och utan rosa inslag.

4. Skölj sparrisarna och bryt av och släng den nedersta delen på dem.

5. Skär i tunna skivor på längden, använd gärna en mandolin.

6. Plocka, skölj och låt salladen torka.

7. Blanda dressingen genom att pressa eller riva vitlöken och blanda vitlök, yoghurt, sumak och olivolja.

8. Smaka av med salt och peppar.

9. Fördela sallad och tunt hyvlad sparris på 4 tallrikar.

10. Toppa med tunna skivor kycklingfilé, häll lite dressing över, garnera med krasse och servera med gott bröd till

 

Salladswrap med kryddad kycklingfilé och sumakdressing
Salladswrap med kryddad kycklingfilé och sumakdressing.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft 

LÄS MER:

6 festliga och smakrika vårrecept

3 vegetariska vardagsrecept

Lyxig och nyttig vardagsmat – 4 enkla recept

Annons