Salladswrap med kryddad kycklingfilé och sumakdressing
4 portioner
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
1 msk za’atar (kryddblandning med lika delar rostade sesamfrön, sumak och torkad oregano)
salt och svartpeppar
olja till stekning
1 knippe grön sparris
1 huvudsallat
Sumakdressing:
1 vitlöksklyfta
150 g grekisk yoghurt
1–2 tsk sumak
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
Garnering:
Smörgåskrasse
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200°.
2. Putsa kycklingfiléerna, krydda med za’atar, salt och peppar.
3. Bryn filén i olja i en stekpanna och stek sedan färdig i ugnen, i 15–20 minuter tills köttsaften är klar och utan rosa inslag.
4. Skölj sparrisarna och bryt av och släng den nedersta delen på dem.
5. Skär i tunna skivor på längden, använd gärna en mandolin.
6. Plocka, skölj och låt salladen torka.
7. Blanda dressingen genom att pressa eller riva vitlöken och blanda vitlök, yoghurt, sumak och olivolja.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Fördela sallad och tunt hyvlad sparris på 4 tallrikar.
10. Toppa med tunna skivor kycklingfilé, häll lite dressing över, garnera med krasse och servera med gott bröd till
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: