Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Salma-carpaccio med smörsås och pepparrot

01 sep, 2013
AvJenny Norberg
Färsk pepparrot bjuder på ett härligt bett mot den lena laxen och rundas av med en krämig smörsås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salma-carpaccio med smörsås och pepparrot.
Salma-carpaccio med smörsås och pepparrot.

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

500 g salmalax

1 schalottenlök

2 dl vitt vin

1 dl vispgrädde

50 g smör

2 tomater

blandade örter (basilika, gräslök, körvel)

1 tsk dijonsenap

1 bit färsk pepparrot

Gör så här:

Hacka löken och låt den svettas hastigt i en klick smör i en het kastrull. Slå över vinet och koka ner det tills en tredjedel kvarstår. Tillsätt grädden och koka ner vätskan tills en tredjedel är kvar. Skär smöret i små bitar och vispa ner några i taget tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar.

Klyfta tomaterna och skär bort kärnhusen. Tärna tomatköttet fint. Skär laxen i tunna skivor och fördela dem över ett stort fat. Strimla örterna och strö dem och tomathacket över laxen. Vispa ner senapen i smörsåsen och ringla den över laxen. Riv pepparroten och strö över. Servera direkt.

Recept: Fredrik Eriksson 

Annons