Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Salmalax med picklade grönsaker

01 sep, 2013
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salmalax med picklade grönsaker.
Salmalax med picklade grönsaker.

Du behöver:

500 g salmalax

1 msk socker

1 msk ättika

1 msk smör

salt

blandade grönsaker, till exempel betor, blomkål, broccoli, svamp, kål

1 dl smetana

1 knippe dill

Gör så här:

Skär laxen i två centimeter tjocka bitar. Plocka grönsakerna i små buketter och stek dem på låg värme i smöret i 3–4 minuter, tillsätt ättika, socker och en gnutta salt.

Sota laxen i 30 sekunder på var sida i en het stekpanna. Lägg bitarna över grönsakerna. Servera med smetana och plockad dill.

Av: Fredrik Eriksson

Annons