Melonsalsa med mascarpone och serranochips
01 feb, 2017
AvRedaktionen
Perfekta små munsbitar med salsa på melon, granatäpple och mynta toppade med basilika-mascarpone och serranochips. Servera med ett glas bubbel!
Annons
4 personer
Salsa:
2 dl fint tärnad melon av valfria sorter
½ granatäpple, kärnorna
4 blad mynta, finstrimlade
1 tsk olivolja
salt och peppar
Basilikamascarpone:
½ kruka basilika
2 msk riven parmesanost
½ tsk olivolja
1 dl mascarpone
salt och peppar
Serranochips:
4 skivor serranoskinka
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar. Mixa basilika, parmesan och olivolja till en grön pasta. Vänd försiktigt ner mascarponen. Krydda. Lägg skinkan på bakplåtspapper och kör i ugn på 225° i 4–5 minuter tills de blivit krispiga och fina.
Recept: Samantha och Daniel Hartley
Styling: Isabelle Olander
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons