Salsa på jordgubbar och mango
11 mar, 2016
AvMikaela Råberg
Sötman från frukten, syran från limen och det starka från jalapeñon blir en ljuvlig smakkombination som passar lika bra till nachochipsen som till tacomyset.
Annons
I väntan på sommaren får vi nöja oss med smaker som kännetecknar den efterlängtade årstiden. Den här fräscha salsan på jordgubbar och mango är en perfekt balans mellan sött, starkt och syrligt och avnjuts bäst med lättsaltade nachochips, till tacomyset eller helt enkelt bara som den är – med sked direkt ur skålen.
4 portioner
Du behöver:
1,7 dl tärnade jordgubbar
1,7 dl tärnad mango
1 jalapeño, urkärnad och hackad
2 msk finhackad rödlök
2 msk hackad koriander
Annons
2 tsk honung eller mängd efter smak
Juice från en lime
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en bunke.
2. Servera och njut.
Recept och foto: Damn Delicious
Annons