Salsa
16 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Annons
Salsa
Salsa är egentligen spanska för vilken sås som helst, men brukar oftast användas om lite mer kryddstarka, rejäla tomatbaserade röror. Den här rätt ”råa” salsan med frisk syra lyfter de fl esta rätter till oanande höjder. Passar utmärkt till grillat.
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 tomater
1/2 tsk socker
4 msk färsk koriander (fi nhackad)
6 msk färsk bladpersilja (fi nhackad)
2 msk vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
Finhacka lök, vitlök och skalade och urkärnade tomater. Tomaterna går lätt att skala om du snabbt doppar dem i kokande vatten, efter att först ha kryssat skalet med en vass kniv. Blanda med socker, koriander, persilja och vinäger och smaksätt med salt och peppar. Låt stå och dra en stund innan servering.
Annons