Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Salsa

16 mar, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellemv0703 salsa.indd

Salsa

Salsa är egentligen spanska för vilken sås som helst, men brukar oftast användas om lite mer kryddstarka, rejäla tomatbaserade röror. Den här rätt ”råa” salsan med frisk syra lyfter de fl esta rätter till oanande höjder. Passar utmärkt till grillat.

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

3 tomater

1/2 tsk socker

4 msk färsk koriander (fi nhackad)

6 msk färsk bladpersilja (fi nhackad)

2 msk vitvinsvinäger

salt, svartpeppar

Finhacka lök, vitlök och skalade och urkärnade tomater. Tomaterna går lätt att skala om du snabbt doppar dem i kokande vatten, efter att först ha kryssat skalet med en vass kniv. Blanda med socker, koriander, persilja och vinäger och smaksätt med salt och peppar. Låt stå och dra en stund innan servering.

Annons