Gör din egen salsiccia
19 mar, 2014
AvCassandra Lindblom
Hemgjord salsiccia är enklare än du tror. Här nedan finner du grundreceptet. Att tänka på: En bra salsiccia bör innehålla 25-30% fett. Man kan även ha i extra späck.
Annons
Annons
Annons
Basrecept på salsiccia
1 kg fläskkarré
3 meter fäster, svintarmar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin
1 msk salt
1 tsk peppar
1. Skär bort benet från köttet och dela köttet i mindre bitar.
2. Pressa vitlöken och blanda den med köttet.
3. Häll i vinet, salta och peppra. Blanda ordentligt. Låt vila ett par timmar i kylskåpet. Kan med fördel göras kvällen innan.
4. Sätt på korvhornet på kvarnen och trä på fjälstret ( man kan även mala köttet först och stoppa korven efteråt.
5. Fyll i fjälstret med köttfärs genom att köra köttet genom maskinen. Antingen gör man en lång korv eller så vrider man ett varv på fjälstret då och då för att göra kortare korvar.
6. Låt korven stå i kylskåpet minst en timme före tillagning.
Recept av: Samantha Santambrogio-Öberg
Annons