Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Salta minipizzor med ansjovis och parmesan

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Ett salt och gott tilltugg till välkomstdrinken. Beräkna minst två minipizzor per person, de har en rykande åtgång!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salta minipizzor med ansjovis och parmesan.
Salta minipizzor med ansjovis och parmesan.

12 minipizzor

15 minuter

Du behöver:

12 skivor vitt formbröd

1 sats tomatsås enligt grundreceptet

1 burk ansjovisfiléer

12 körsbärstomater

100 g parmesanost

dill eller gräslök

cocktailkapris till dekoration

Gör så här:

Stansa ut runda skivor ur brödet med hjälp av ett lagom stort glas. Bred på tomatsås och lägg en ansjovisfilé på varje skiva ihop med några klyftor av körsbärstomaterna. Riv parmesan-osten grovt och strö över, toppa med en dillvippa eller några gräslöksstrån.

Sätt in i ugnen på 220° och grädda tills pizzorna fått fin gyllene färg. Servera eventuellt med några cocktailkapris.

Annons