Salta minipizzor med ansjovis och parmesan
15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
Ett salt och gott tilltugg till välkomstdrinken. Beräkna minst två minipizzor per person, de har en rykande åtgång!
Annons
12 minipizzor
15 minuter
Du behöver:
12 skivor vitt formbröd
1 sats tomatsås enligt grundreceptet
1 burk ansjovisfiléer
12 körsbärstomater
100 g parmesanost
dill eller gräslök
cocktailkapris till dekoration
Gör så här:
Stansa ut runda skivor ur brödet med hjälp av ett lagom stort glas. Bred på tomatsås och lägg en ansjovisfilé på varje skiva ihop med några klyftor av körsbärstomaterna. Riv parmesan-osten grovt och strö över, toppa med en dillvippa eller några gräslöksstrån.
Sätt in i ugnen på 220° och grädda tills pizzorna fått fin gyllene färg. Servera eventuellt med några cocktailkapris.
Annons