Saltinlagda citroner – så gör du
09 mar, 2020
AvRedaktionen
Gör egna saltinlagda citroner hemma. Supergott att ha i grytor eller såser, eller att servera som tillbehör till fisk eller kyckling eller som små bitar i en sallad.
Annons
1 liter
Du behöver:
8 ekologiska citroner
2 dl grovkornigt salt
4 dl kokande vatten
6-7 dl olivolja
Så här gör du:
1. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten.
2. Skär i klyftor och ta bort kärnor.
3. Pressa ut saften från citronklyftorna med handen.
4. Varva sedan saft, klyftor och salt i en väl rengjord glasburk med tättslutande lock.
5. Häll på kokande vatten, knäpp på locket och låt stå mörkt minst 3–4 dygn.
6. Häll sedan upp innehållet i ett durkslag och skölj klyftorna i kallt vatten. Låt rinna av och lägg tillbaka citronerna i glasburken.
7. Häll på olja tills alla citroner är täckta.
8. Förvara kallt i kylen, de håller i cirka 2 månader.
Av: Kristina Høelg
Foto: Line Falck
LÄS MER:
Annons