Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så lagar du Sandra Beijers berömda Pasta al limone

23 sep, 2024
AvBetty Regnström Larsson
I Sandra Beijers kök i Gamla Stan visar hon hur man tillagar hennes berömda Pasta al limone. Tips, skratt och god mat utlovas i videon ovan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I andra avsnittet av serien I mitt kök får vi följa med hem till författaren och skribenten Sandra Beijer. Hon visar hur man lagar hennes berömda Pasta al limone, i hennes älskade kök i Gamla Stan.

–Det är en italiensk pastarätt från södra Italien. Det jag gillar med den är att den innehåller citroner och grädde, säger Sandra Beijer.

Se i videon ovan hur man tillagar Pasta al limone - som funkar både till vardags och middagsbjudningar!

Se fler avsnitt av I mitt kök här!

Recept PASTA AL LIMONE (2 portioner)

  • Spaghetti eller annan liknande pastasort
  • 1,5 dl grädde
  • 1 ekologisk citron
  • En näve parmesan
  • En näve persilja
  • Svartpeppar & salt
  1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull.
  2. Riv av zesten från citronen. Zesten är det gula på citronskalet. Bryn det på medellåg värme i en klick smör och några skvättar olivolja. När det börjar dofta citronigt, häll i grädden och låt allt puttra ihop på låg värme.
  3. Lägg i spaghettin i pastavattnet och koka två minuter under al dente. Häll sedan en halv dl av pastavattnet i stekpannan tillsammans med spaghettin, riven parmesan och hackad persilja.
  4. Pressa sedan över saft av en halv liten citron.
  5. I med rejält med svartpeppar och låt puttra ihop två minuter tills pastan är klar.
  6. Rör om mycket. Du vill inte att grädden ska vara rinnig. Smaka av med salt.
  7. Servera genast med lite mer parmesan och svartpeppar. Toppa med citronzest, rostade hasselnötter och oxalis (valfritt).
Annons