Så lagar du Sandra Beijers berömda Pasta al limone
23 sep, 2024
AvBetty Regnström Larsson
I Sandra Beijers kök i Gamla Stan visar hon hur man tillagar hennes berömda Pasta al limone. Tips, skratt och god mat utlovas i videon ovan!
Annons
I andra avsnittet av serien I mitt kök får vi följa med hem till författaren och skribenten Sandra Beijer. Hon visar hur man lagar hennes berömda Pasta al limone, i hennes älskade kök i Gamla Stan.
–Det är en italiensk pastarätt från södra Italien. Det jag gillar med den är att den innehåller citroner och grädde, säger Sandra Beijer.
Se i videon ovan hur man tillagar Pasta al limone - som funkar både till vardags och middagsbjudningar!
Se fler avsnitt av I mitt kök här!
Recept PASTA AL LIMONE (2 portioner)
- Spaghetti eller annan liknande pastasort
- 1,5 dl grädde
- 1 ekologisk citron
- En näve parmesan
- En näve persilja
- Svartpeppar & salt
- Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull.
- Riv av zesten från citronen. Zesten är det gula på citronskalet. Bryn det på medellåg värme i en klick smör och några skvättar olivolja. När det börjar dofta citronigt, häll i grädden och låt allt puttra ihop på låg värme.
- Lägg i spaghettin i pastavattnet och koka två minuter under al dente. Häll sedan en halv dl av pastavattnet i stekpannan tillsammans med spaghettin, riven parmesan och hackad persilja.
- Pressa sedan över saft av en halv liten citron.
- I med rejält med svartpeppar och låt puttra ihop två minuter tills pastan är klar.
- Rör om mycket. Du vill inte att grädden ska vara rinnig. Smaka av med salt.
- Servera genast med lite mer parmesan och svartpeppar. Toppa med citronzest, rostade hasselnötter och oxalis (valfritt).
Annons