Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sandwichkakor med choklad­ganache

27 aug, 2024
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på sandwichkakor med chokladganache
Columbus Leth
Dessa sandwichkakor med chokladganache kan vara bland det godaste vi ätit! Testa själv, du kan tacka oss sen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sandwichkakor med choklad­ganache

De här knapriga kakorna är gjorda av ljus choklad med karamellsmak, finns i välsorterade livsmedelsbutiker och på nätet.

Så bakar du sandwichkakor med chokladganache
Columbus Leth

25 stycken

Du behöver:

Chokladganache:

1 dl vispgrädde
115 g ljus choklad med karamellsmak

Mördegsbotten:

¼ vaniljstång
75 g (¾ dl) strösocker
50 g hasselnötter
175 g (3 dl) vetemjöl
150 g smör
1 ägg

Montering:

50 g hasselnötskräm
50 g ljus choklad med karamellsmak
Ätbart guldpulver

Gör så här:

  1. Chokladganache: Koka upp grädden i en liten kastrull, ta av från värmen och smält chokladen i grädden. Rör tills det blir en krämig konsistens och låt krämen svalna, gärna över natten.
  2. Mördegsbotten: Sätt ugnen på 200°. Skrapa ur vaniljstången och mixa fröna med socker och hackade hasselnötter så att det blir finfördelat. Blanda med mjölet i en skål eller bunke. Smula ner smöret i blandningen och arbeta snabbt ihop degen med ägget. Låt vila i kylen i 30 minuter.
  3. Kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek och stansa ut små rundlar. Lägg dem på en plåt och grädda i ca 8 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
  4. Montering: Vispa chokladkrämen luftig utan att den skär sig. Häll i en spritspåse med liten tyll och spritsa runt kanterna på hälften av kakorna. Fyll mitten av ringen med hasselnötskräm.
  5. Temperera karamellchokladen och bred den på toppen av resten av kakorna. Pensla med guldpulver, lägg ihop kakorna och servera.

Foto: Columbus Leth

Annons