Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sashimi på pilgrimsmussla

05 dec, 2014
AvRebecka Gustavsson
Sashimi på pilgrimsmussla.
Ljuvligt lyxig liten förrätt med pilgrimsmusslor. Servera gärna i skalen och garnera med lite koriander och mynta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 10 minuter

Du behöver:

4 frysta pilgrimsmusslor (tinade)

1 msk olivolja

1 msk sesamolja

2 tsk ljus soja

2 tsk pressad lime

1 tsk flytande honung

ó chili (urkärnad och fint skivad)

Till servering:

1 msk hackad koriander

1 msk hackad mynta

Gör så här:

Skär musslorna i tunna skivor horisontellt. Lägg dem i skalen eller på små fat. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över. Garnera med lite koriander och mynta.

Sashimi på pilgrimsmussla.
Sashimi på pilgrimsmussla.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons