Sätt färg på tillvaron i höst – bjud in till orientalisk afton
Förgyll höstmörkret med en matglad kväll med orientaliska förtecken!
Mustiga grytor, kittlande dofter och mytisk stämning är vanliga associationer när Orienten kommer på tal. Värmande och stärkande på höstkanten, och också ett utmärkt tillfälle för att samla familj och vänner till en orientalisk afton. Hämta inspiration från världens alla hörn när du anordnar din egen fest.
Lägg ner tid på utsmyckningen för att skapa en varm, mystisk och överdådig känsla. Häng upp stuvbitar eller gardinvepor av skira och broderade tyger i taket, det ramar in upplevelsen av magisk Tusen och en natt-air. Tända ljus och rökelse med doft av antingen lätt apelsinblom eller intensiv patchouli eller sandelträ förflyttar er till varmare breddgrader, åtminstone i tanken.
Gör det enkelt för dig genom att bjuda på en väl tilltagen gryta med olika goda tillbehör. Servera i gjutjärnsgrytan och placera ut tillbehören runtom. Använd kakelplattor med orientaliskt mönster som underlägg till tillbehören, blanda gärna mönster och färger för ett livfullt intryck. Klipp till tunna pitabröd som ni kan doppa i grytan och rörorna.
Tillbehör 1: Färskoströra
Blanda Crème Bonjour Chili med naturell yoghurt 3%. Krydda med lite salt och peppar om det behövs. Klipp över lite färska örter.
Tillbehör 2: Saltrostade mandlar
Lägg 250 g skalade mandlar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk raps- eller olivolja och blanda runt med händerna så att mandlarna har täckts ordentligt. Strö över 1 msk flingsalt och rosta i mitten av ugnen tills de har fått lite färg, cirka 10 minuter. Låt svalna och häll upp i en vacker skål
Tillbehör 3: Hummus med färskost
Genom att tillsätta en klick färskost i hummusen får du en lenare konsistens. Testa gärna olika smaker av Crème Bonjour, till exempel Chili, Vitlök och Soltorkad tomat, och dela upp dem i olika skålar efter tycke och smak.
Klicka in här för fler festliga recept med färskost i fokus!
Den här artikeln är framtagen i ett samarbete med Créme Bonjour.