Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Savoykål med sake, brynt smör och bacon

24 feb, 2020
AvRedaktionen
Recept på savoykål med sake, brynt smör och bacon
Matigt, gott och smakrikt! Bjud på savoykål med sake, brynt smör och bacon. Garnera med strösslat bröd vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

80 g osaltat smör

1 kg savoykål

salt och svartpeppar

1 dl grönsaksbuljong

80 ml torr sake

120 g surdegsbröd utan kant

4 tunna bitar bacon

Gör så här:

  1. Smält smöret på hög värme i en stor gryta.
  2. Värm smöret tills det skummar och får nötaktig färg, det tar 2–3 minuter.
  3. Slå över smöret i en värmetålig skål.
  4. Värm ugnen till 180°.
  5. Torka ur pannan med hushållspapper och ställ den åter på den varma plattan.
  6. Dela kålen i 8 stora klyftor.
  7. Pensla kålen generöst med brynt smör. Salta och peppra.
  8. Stek kålen i pannan på hög värme tills den får fin färg i kanterna, det tar 1–2 minuter.
  9. Slå på buljong och sake, sätt på ett lock och låt sjuda 4–5 minuter.
  10. Lyft bort locket och låt sjuda 1–2 minuter tills det mesta av vätskan ångat bort.
  11. Bryt brödet i små bitar och skär baconet i riktigt små bitar.
  12. Vänd runt i återstoden av det brynta smöret.
  13. Fördela över en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och baka av i ugnen 6–8 minuter, tills brödet är gyllene och krispigt.
  14. Servera kålen med bacon och bröd strösslat över.
Recept på savoykål med sake, brynt smör och bacon
Savoykål med sake, brynt smör och bacon.

Av: Lisa Featherby

Foto: William Meppem/So Photo Agency

LÄS MER:

Ravioli med blomkål och pancetta

Frittata med parmesan, brynt smör och fänkål

Pastagratäng med blomkål och tryffel

Annons