Savoykål med sake, brynt smör och bacon
24 feb, 2020
AvRedaktionen
Matigt, gott och smakrikt! Bjud på savoykål med sake, brynt smör och bacon. Garnera med strösslat bröd vid servering.
Annons
4 portioner
Du behöver:
80 g osaltat smör
1 kg savoykål
salt och svartpeppar
1 dl grönsaksbuljong
80 ml torr sake
120 g surdegsbröd utan kant
4 tunna bitar bacon
Gör så här:
- Smält smöret på hög värme i en stor gryta.
- Värm smöret tills det skummar och får nötaktig färg, det tar 2–3 minuter.
- Slå över smöret i en värmetålig skål.
- Värm ugnen till 180°.
- Torka ur pannan med hushållspapper och ställ den åter på den varma plattan.
- Dela kålen i 8 stora klyftor.
- Pensla kålen generöst med brynt smör. Salta och peppra.
- Stek kålen i pannan på hög värme tills den får fin färg i kanterna, det tar 1–2 minuter.
- Slå på buljong och sake, sätt på ett lock och låt sjuda 4–5 minuter.
- Lyft bort locket och låt sjuda 1–2 minuter tills det mesta av vätskan ångat bort.
- Bryt brödet i små bitar och skär baconet i riktigt små bitar.
- Vänd runt i återstoden av det brynta smöret.
- Fördela över en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och baka av i ugnen 6–8 minuter, tills brödet är gyllene och krispigt.
- Servera kålen med bacon och bröd strösslat över.
Av: Lisa Featherby
Foto: William Meppem/So Photo Agency
LÄS MER:
Ravioli med blomkål och pancetta
Annons