Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Scampisallad med sparris & cashewnötter

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellemv0601-GI-VARDAG.indd

Scampisallad med sparris & cashewnötter

4 personer Förrätt

Tid: 15 minuter

Salladen är smaksatt med den goda kryddan furikake, som är rostade saltade sesamfrön och flingor av alger. Supergott till skaldjur, sallader och varma grönsaker. Furikake säljs i hälsokostbutiker, GI-butiker och japanska butiker.

 

20 st scampi (gärna med skalet kvar på stjärten)

1 knippe färsk grön sparris

smör (till stekning)

1 näve rostade cashewnötter (osaltade, som du steker själv)

1 msk furikake

salladsblad

citronsaft

olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Dela sparrisen i mindre bitar. Koka dessa i lättsaltat vatten i 1 minut. Låt rinna av. Hetta upp lite smör i en panna, lägg i scampi, sparris och nötter. Fräs detta i någon minut. Lägg upp direkt på salladsbädd, och dofta furikake över alltsammans. Avsluta med några droppar citronsaft, olivolja, lite fl ingsalt och lite nymald svartpeppar. Servera salladen varm eller ljummen.

Annons