Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter
01 okt, 2016
AvRedaktionen
Servera det här vackra och goda flarnet med en matig sallad på till exempel rucola, sojabönor och matvete. För att korta ner tiden, använd gula lökar i skivor. Även perfekt i små bitar som drinktilltugg.
Annons
8 bitar
Tid: 45 minuter
Ingredienser:
25 schalottenlökar
2 msk smör
2 msk olivolja
2 msk socker
1 dl vatten
3 ark filodeg
150 g chèvre
20 valnötter
ev färsk timjan eller oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala löken. För att få bort skalen lite lättare: koka upp vatten och häll över löken, låt ligga minst tio minuter. Gnugga av skalet. Smält 1 msk smör. Fräs lökarna i smöret. Sänk värmen när lökarna fått lite färg. Häll på socker och vatten. Rör om och låt koka in. Blanda resterande smör med olja. Lägg ett filodegsblad över en pajform. Pensla på smörblandningen. Lägg på nästa ark. Pensla på igen. Använd alla tre arken. Lägg på löken. Smula eller skär osten i bitar, strö över. Toppa med valnötter. Baka i ugn i cirka 25–30 minuter.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien
Annons