Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter

01 okt, 2016
AvRedaktionen
Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter.
Servera det här vackra och goda flarnet med en matig sallad på till exempel rucola, sojabönor och matvete. För att korta ner tiden, använd gula lökar i skivor. Även perfekt i små bitar som drinktilltugg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 bitar

Tid: 45 minuter

Ingredienser:

25 schalottenlökar

2 msk smör

2 msk olivolja

2 msk socker

1 dl vatten

3 ark filodeg

150 g chèvre

20 valnötter

ev färsk timjan eller oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skala löken. För att få bort skalen lite lättare: koka upp vatten och häll över löken, låt ligga minst tio minuter. Gnugga av skalet. Smält 1 msk smör. Fräs lökarna i smöret. Sänk värmen när lökarna fått lite färg. Häll på socker och vatten. Rör om och låt koka in. Blanda resterande smör med olja. Lägg ett filodegsblad över en pajform. Pensla på smörblandningen. Lägg på nästa ark. Pensla på igen. Använd alla tre arken. Lägg på löken. Smula eller skär osten i bitar, strö över. Toppa med valnötter. Baka i ugn i cirka 25–30 minuter.

Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter.
Filodegsflarn med schalottenlök, chèvre och valnötter.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons