Scones med cheddar och rucola
8 små scones
Tid: 25 minuter
Du behöver:
100 g smör
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
ca 1 dl finhackad rucola
100 g finriven cheddarost (cirka 2 1/2 dl)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Skär smöret i små tärningar och låt det stå i rumstemperatur tills det blivit mjukt. Sikta ner mjölet i en stor skål (häll det i en nätsil och skaka så att mjölet siktas). Tillsätt salt och bakpulver. Finfördela smörbitarna med fingertopparna i mjölet. Häll över mjölken. Tillsätt rucola och 2 dl eller ca 80 g av osten och knåda snabbt till en smidig deg. Dela degen i 8 bitar (eller i 4 om du vill göra dem större). Klä små formar med en bit smörpapper i passande storlek som du klipper ut. (Eller om du vill göra dem större: platta ut var och en så att de blir ca 1 cm tjocka och skär ett kryss i varje rundel). Grädda bröden i ugn i ca 10 minuter (något längre tid om du gör stora) i mitten av ugnen. Ta ut bröden och strö omedelbart över resten av osten. Sätt in i ugnen att par minuter till och låt osten smälta.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner