Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sega chokladmaränger

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Sega chokladmaränger.
Sega och härliga maränger med mörk choklad. Smula marängerna över lite god vaniljglass och servera tillsammans med chokladsås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–15 maränger

Tid: cirka 1 timme och 20 minuter

Du behöver:

5 1/4 dl strösocker

7 äggvitor

100 g mörk choklad av god kvalitet (70 %)

Gör så här:

Sätt ugnen på 130°. Blanda socker och äggvitor i en torr rostfri metallbunke. Se till att du inte får med någon äggula, den är nämligen fet och får man fett i smeten blir det ingen maräng.

Sätt bunken i ett vattenbad och värm marängsmeten under konstant vispning tills smeten är blank och toppig och har en temperatur på 60–65°. Kontrollera temperaturen med en stektermometer. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa utan avbrott marängen med en elvisp tills den kallnat. Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad och vänd försiktigt ner den i marängsmeten.

Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller i fina formar av en större modell, och grädda sedan marängerna i ugnen i ca 50 minuter. De ska vara lite sega i mitten när du tar ut dem. Lägg dem i en vacker ask och värdinnan blir garanterad överlycklig.

Sega chokladmaränger.
Sega chokladmaränger.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons