Sega hallonrutor – så gör du
21 okt, 2019
AvRedaktionen
Sugen på något bärigt med en twist? Sega hallonrutor är lite av en blandning av bärpaj och kaka. Servera med glass eller grädde om så önskas!
Annons
10 bitar
Sega hallonrutor:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
1 ägg
150 g rumsvarmt smör
2 dl hallonsylt
100 g färska hallon
Smultopping:
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g rumsvarmt smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Rör ihop mjöl, socker och bakpulver, vänd ner ägget.
- Skär smöret i bitar, lägg ner det och nyp ihop.
- Tryck ut i en smord form, ca 20 x 30 cm.
- Nyp ihop mjöl, socker, vaniljsocker och smör.
- Bred hallonsylt på kakan, toppa med färska hallon.
- Strö ut smultoppingen över och grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Skär i bitar.
Av: Camilla Perez
Foto: Lina Eidenberg Adamo, So Photo Agency
Annons