Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sega hallonrutor – så gör du

21 okt, 2019
AvRedaktionen
Recept på sega hallonrutor
Sugen på något bärigt med en twist? Sega hallonrutor är lite av en blandning av bärpaj och kaka. Servera med glass eller grädde om så önskas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10 bitar

Sega hallonrutor:

4 1/2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 msk bakpulver

1 ägg

150 g rumsvarmt smör

2 dl hallonsylt

100 g färska hallon

Smultopping:

2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

75 g rumsvarmt smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop mjöl, socker och bakpulver, vänd ner ägget.
  3. Skär smöret i bitar, lägg ner det och nyp ihop.
  4. Tryck ut i en smord form, ca 20 x 30 cm.
  5. Nyp ihop mjöl, socker, vaniljsocker och smör.
  6. Bred hallonsylt på kakan, toppa med färska hallon.
  7. Strö ut smultoppingen över och grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Skär i bitar.
Recept på sega hallonrutor
Sega hallonrutor.

Av: Camilla Perez

Foto: Lina Eidenberg Adamo, So Photo Agency

LÄS MER: Underbara blondies med vit choklad och hallon

Annons