Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sega saffranssnittar

08 okt, 2024
AvCamilla Pérez
AvLinn Grubbström
Recept på saffranssnittar
Lina Eidenberg Adamo
Saffran används under en kort men intensiv period. Vi smygstartar julen med dessa ljuvliga och härligt sega saffranssnittar. Gör det du med!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Saffranssnittar

Få en härlig föraning av jul med saffran i dessa sega snittar. Så härliga och försvinnande goda! Om du vill kan du toppa dem med lite pärlsocker innan gräddning.

Så bakar du härligt sega saffranssnittar
Lina Eidenberg Adamo

25 stycken

Tid: 35 minuter

Du behöver:

100 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
½ g saffran
1 tsk vatten
2 msk ljus sirap
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör ihop smör, socker, saffran, vatten och sirap till en jämn smet. Blanda mjölet med bakpulvret i en separat bunke och sikta ner i smeten. Arbeta ihop degen och dela den i två.
  3. Rulla dem i två längder som nästan är lika långa som ugnsplåtens längd. Lägg dem på bakplåts­papper på plåten och platta till dem lite.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 13 minuter. Skär dem direkt i sneda snittar innan de kallnat.

Foto: Lina Eidenberg Adamo, Stine Christiansen

Annons