Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Blir PrinsesSemlan årets succébakelse?

03 feb, 2017
AvHelena Sjögren
I år får semmelwrappen konkurrens av PrinsessSemlan! "Det känns riktigt bra", säger skaparen Markus Ekelund från Thimons konditori och bageri.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ta de två mest populära bakverken och knåda ihop dem till en helt nytt bakverk. Där har du receptet på vad som kan bli årets stora semmelsuccé. För i år har Tössebageriets innovatör Mattias Ljungberg fått konkurrens av Markus Ekelund på Thimons konditori och bageri i Nässjö.

– Egentligen kom jag på idén redan förra året men det var lite väl sent på säsongen. Jag provade att göra några redan förra året faktiskt. Experimenterade lite, men sedan höll jag det för mig själv, säger Markus Ekelund.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Han säger själv att tanken på att kombinera de två populära bakverken bara ”poppade upp i huvudet på honom”.

– Prinsessbakelsen är verkligen den mest säljande och mest populära resten av året. Så jag tänkt att man borde kunna göra något med det.

Under onsdagen lanserades den helt nya PrinsessSemlan. Dryga dygnet senare har den redan börjat leva sitt eget liv.

– Personal från andra bagerier har redan tagit efter. Så det är förstås jättekul, säger Markus Ekelund om sin innovation.

Annons

Och visst medger han att den där semmelwrapen var en ögonöppnare.

– Det var den som startade allt det här. Att det blev en sådan grej och då började alla tänka till. Man insåg att man kan hitta på något helt nytt och att det kan bli en grej. Efter semmelwrapen har det verkligen exploderat, säger Markus Ekelund.

Hur ska fira den här supersuccén?

– Det får väl bli med en semla, säger Markus Ekelund och skrattar.

På Ellematochvin.se kan du se fler annorlunda semlor – och få alla recept >

Annons