Lyxig semla med tryffel och anklever
Förra året var det guldsemlan med champagnegrädde som var årets lyxigaste semmelsnackis. I år har krögaren Pontus Frithiof tillsammans med bagaren Pelle Henriksson och köksmästaren Andreas Edlund skapat Rossini-semlan som består av den traditionella bullen fylld med spansk mandelmassa, perigordtryffel och anklevermousse, rikligt toppad med riven tryffel.
Semlan kostar 150 kronor
– Vi lanserar Rossini-semlan med glimten i ögat och som en reaktion på alla märkliga versioner vi sett de senaste åren. Rossini-semlan sammanför några av Pontus Groups favoritsmaker – tryffel, anklever och söt vetebulle, och blir ett förvånansvärt smakligt resultat, säger Pontus Frithiof.
Rossini-semlan kostar 150 kronor och finns att köpa eller beställa från bagaren Pelle i Bakery and Deli i Tidningshuset by Pontus, DN-skrapan. Självklart finns även traditionella semlor att köpa eller beställa.
Matgeek har testat semlan på sin YouTube-kanal, för den som är nyfiken på hur den smakar.