Senapsdressad vintersallad
01 nov, 2016
AvRedaktionen
Krispig sallad som passar bra både som tillbehör och som rätt på julbordet. Toppa med granatäppelkärnor och en god senapsdressing.
Annons
4 personer
Tid: 15 min
Dressing:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk senap, dijon eller grovkornig
1 msk pressad citron
salt och peppar
Sallad:
250 g grönkål
1/2 litet rödkålshuvud
1 fänkål
1 stort äpple eller 2 små
1 dl valnötter
1 granatäpple
Gör så här:
Rör ihop crème fraiche med majonnäs, senap och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Strimla kål och fänkål på en mandolin, eller skär i tunna skivor med en vass kniv eller osthyvel.
Dela äpplet i små bitar. Krossa valnötterna grovt. Blanda alltsammans i en stor skål eller 4 små.
Häll över dressingen, använd så mycket du själv önskar, och blanda runt. Dela granatäpplet på mitten och kläm ut kärnorna i en bunke. Fördela dem över salladen.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons