Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tiradito med salmalax

05 nov, 2015
AvRedaktionen
Tiradito är en rå fiskrätt från Peru, liknande ceviche. Använd gärna salmalax till den här rätten och toppa med svarta sesamfrön och gräslök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Tiradito med salmalax.
Tiradito med salmalax.

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

1 1/2 selleri

1/2 gul lök

2 cm bit ingefära

1 liten vitlöksklyfta

1/2 grön chili (urkärnad)

1 liten näve korianderblad

juice från 2 limefrukter

1 1/2 tsk havssalt

1–3 msk chilipasta

1 tsk chiliolja

1 tsk citronolja

150 g salmalax, väldigt tunt skivad

Till servering:

svarta sesamfrön

gräslök

Gör så här:

Rör ihop de första åtta ingredienserna och kör i en matberedare tills det är slätt. Sila igenom en finmaskig sil eller en väldigt fin tesil. Blanda ned chilipastan (efter smak), chilioljan och citronoljan och mixa igen. Lägg upp tunna skivor av laxen, cirka 5 stycken per person, på fat. Krydda med salt, och ringla över såsen (Obs! Den är stark!). Toppa med svarta sesamfrön och gräslök.

Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New

Annons