Tiradito med salmalax
05 nov, 2015
AvRedaktionen
Tiradito är en rå fiskrätt från Peru, liknande ceviche. Använd gärna salmalax till den här rätten och toppa med svarta sesamfrön och gräslök.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
1 1/2 selleri
1/2 gul lök
2 cm bit ingefära
1 liten vitlöksklyfta
1/2 grön chili (urkärnad)
1 liten näve korianderblad
juice från 2 limefrukter
1 1/2 tsk havssalt
1–3 msk chilipasta
1 tsk chiliolja
1 tsk citronolja
150 g salmalax, väldigt tunt skivad
Till servering:
svarta sesamfrön
gräslök
Gör så här:
Rör ihop de första åtta ingredienserna och kör i en matberedare tills det är slätt. Sila igenom en finmaskig sil eller en väldigt fin tesil. Blanda ned chilipastan (efter smak), chilioljan och citronoljan och mixa igen. Lägg upp tunna skivor av laxen, cirka 5 stycken per person, på fat. Krydda med salt, och ringla över såsen (Obs! Den är stark!). Toppa med svarta sesamfrön och gräslök.
Av: Maria Soxbo
Foto: Myles New
Annons