Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Serranosnurrade smördegspinnar med avokado

13 dec, 2019
AvRedaktionen
Recept på serranosnurrade smördegspinnar med avokado
Lyxa till måltiden med en härlig förrätt! Snurra smördegspinnar i serranoskinka. Servera med en krämig avokado- och basilikadipp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 portioner

Du behöver:

3 ark smördeg, 10 x 20 cm

1 äggula

Salt

4 msk svarta sesamfrön

12 skivor serranoskinka

Avokado- och basilikadipp:

2 avokador

4 msk hackad basilika

3 msk crème fraiche

1/2 citron

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210°.
  2. Pensla smördegsplattorna med uppvispad äggula, salta och skär varje ark i 8 avlånga strimlor.
  3. Greppa strimlorna i varsin ände och vrid om dem till snurror.
  4. Lägg dem sedan på bakplåtspappersklädda plåtar, strö över sesamfrön och grädda dem högt upp i ugnen i 6–8 minuter.
  5. Låt snurrorna svalna helt.
  6. Dela skinkan och vira bitarna runt smördegspinnarna.
  7. Dela avokadorna, kärna ur och mosa ihop fruktköttet med basilika och crème fraiche.
  8. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  9. Servera dippen till smördegssnurrorna.
Recept på serranosnurrade smördegspinnar med avokado
Serranosnurrade smördegspinnar med avokado.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

Annons