Serranosnurrade smördegspinnar med avokado
13 dec, 2019
AvRedaktionen
Lyxa till måltiden med en härlig förrätt! Snurra smördegspinnar i serranoskinka. Servera med en krämig avokado- och basilikadipp.
Annons
6 portioner
Du behöver:
3 ark smördeg, 10 x 20 cm
1 äggula
Salt
4 msk svarta sesamfrön
12 skivor serranoskinka
Avokado- och basilikadipp:
2 avokador
4 msk hackad basilika
3 msk crème fraiche
1/2 citron
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 210°.
- Pensla smördegsplattorna med uppvispad äggula, salta och skär varje ark i 8 avlånga strimlor.
- Greppa strimlorna i varsin ände och vrid om dem till snurror.
- Lägg dem sedan på bakplåtspappersklädda plåtar, strö över sesamfrön och grädda dem högt upp i ugnen i 6–8 minuter.
- Låt snurrorna svalna helt.
- Dela skinkan och vira bitarna runt smördegspinnarna.
- Dela avokadorna, kärna ur och mosa ihop fruktköttet med basilika och crème fraiche.
- Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
- Servera dippen till smördegssnurrorna.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons