Sesamkyckling med fänkålssallad
25 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Bjud på en sallad gjord på fänkål, äpple och blomkål med saftig sesamkyckling till. Lätta, friska och uppiggande smaker!
Annons
Sesamkyckling med fänkålssallad
Saftig kyckling med krispig topping i form av fänkål, äpple och blomkål.
4 portioner
Du behöver:
5 dl färdig hönsbuljong
5 cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
400 g kycklingbröstfilé
1 tsk sesamfrön
Salt
Fänkålssallad:
1 fänkålshuvud
2 krispiga gröna äpplen
¼ blomkålshuvud
Senapsdressing:
1 dl turkisk yoghurt
1 msk grovkornig senap
1 dl finriven parmesan
1 tsk salt och peppar
3 msk vatten
Till servering:
1 knippe färsk mynta
Peppar
1 tsk sesamfrön
Gör så här:
- Värm upp buljongen i en gryta. Skala ingefära och vitlök, skär i tunna skivor och lägg ner i buljongen.
- Skär kycklingen i skivor och koka i buljongen i cirka 8 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Lyft ur kycklingen, spara buljongen till andra rätter.
- Skölj och skär fänkål, blomkål och äpple i lövtunna skivor, gärna med mandolin. Rör ihop yoghurt, senap, parmesan och vatten. Smaka av med salt och peppar och vänd ner i fänkålssalladen.
- Fördela kycklingen i fyra skålar, toppa med fänkålssallad, mynta samt peppar och sesamfrön.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tangaard
Annons