Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sesampanerad lax med haricots verts och krämig röra

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Sesampanerad lax med haricots verts.
Fräsch och nyttig rätt med sesampanerad lax. Servera laxen tillsammans med haricotsvertssalladen och en klick keso- och fetaoströra.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g haricots verts

3 msk olivolja

1 msk pressad limesaft

salt och peppar

lite röd chili

250 g keso

100 g fetaost

4 laxfiléer

2 dl svarta sesamfrön (eller blå vallmofrön)

smör att steka i

Gör så här:

Koka bönorna precis mjuka men överkoka inte. Skölj i lite kallt vatten och lägg dem i en skål. Häll på olja och limesaft, salt och peppar. Skiva en bit röd chili tunt och lägg i. Mixa keso och fetaost med stavmixer eller mosa med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp laxfiléerna och salta och peppra. Lägg fröna i en djup tallrik och rulla filéerna i dem. Stek i smör ett par minuter på varje sida. Servera tillsammans med haricotsvertssalladen och en klick keso- och fetaoströra.

Sesampanerad lax med haricots verts. Foto: Hans Desser
Sesampanerad lax med haricots verts. Foto: Hans Desser

Ur kokboken ”Näringsrik och naturlig LCHF” (Norstedts) av Klara Desser

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons