Sesampanerad lax med haricots verts och krämig röra
4 personer
Du behöver:
400 g haricots verts
3 msk olivolja
1 msk pressad limesaft
salt och peppar
lite röd chili
250 g keso
100 g fetaost
4 laxfiléer
2 dl svarta sesamfrön (eller blå vallmofrön)
smör att steka i
Gör så här:
Koka bönorna precis mjuka men överkoka inte. Skölj i lite kallt vatten och lägg dem i en skål. Häll på olja och limesaft, salt och peppar. Skiva en bit röd chili tunt och lägg i. Mixa keso och fetaost med stavmixer eller mosa med en gaffel. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp laxfiléerna och salta och peppra. Lägg fröna i en djup tallrik och rulla filéerna i dem. Stek i smör ett par minuter på varje sida. Servera tillsammans med haricotsvertssalladen och en klick keso- och fetaoströra.
Ur kokboken ”Näringsrik och naturlig LCHF” (Norstedts) av Klara Desser