Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sesampanerad lax med sallad och curryhummus

02 mar, 2018
AvRedaktionen
God och nyttig vardagsrätt med sesampanerad lax, strimlade grönsaker och curryhummus. Lägg salladsbädden i botten, laxen ovanpå och klickar med hummus runtom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sesampanerad lax med sallad och curryhummus.
Sesampanerad lax med sallad och curryhummus.

4 portioner

Du behöver:

4 st laxfiléer

svarta och vita sesamfrön att panera laxen med

1 st zucchini

2 st stora morötter

2 st gröna syrliga äpplen

1 påse mixsallad (ca 70 g)

vinägrett (olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, salt och peppar)

1 dl pumpakärnor

1 burk curryhummus (Sevan)

Glaze för laxen:

1,5 msk japansk soja

1,5 msk teriyakisås

1 tsk citronsaft

1 tsk sesamolja

1 tsk riven ingefära

1 tsk honung

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rör ihop ingredienserna till glazen.

3. Lägg laxfiléerna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla över glazen och strö över svarta och vita sesamfrön. Grädda i ugnen 15-20 min beroende på ugn.

4. Strimla zucchinin och morötterna. Hacka äpplen. Massera med vinägrett.

5. Uppläggning: Lägg en salladsbädd i botten, de strimlade grönsakerna, strö över pumpakärnor och toppa med laxen. Lägg klickar med curryhummus runt om.

Foto och recept: Sevan

Annons