Sesampanerad lax med sallad och curryhummus
4 portioner
Du behöver:
4 st laxfiléer
svarta och vita sesamfrön att panera laxen med
1 st zucchini
2 st stora morötter
2 st gröna syrliga äpplen
1 påse mixsallad (ca 70 g)
vinägrett (olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, salt och peppar)
1 dl pumpakärnor
1 burk curryhummus (Sevan)
Glaze för laxen:
1,5 msk japansk soja
1,5 msk teriyakisås
1 tsk citronsaft
1 tsk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 tsk honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop ingredienserna till glazen.
3. Lägg laxfiléerna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla över glazen och strö över svarta och vita sesamfrön. Grädda i ugnen 15-20 min beroende på ugn.
4. Strimla zucchinin och morötterna. Hacka äpplen. Massera med vinägrett.
5. Uppläggning: Lägg en salladsbädd i botten, de strimlade grönsakerna, strö över pumpakärnor och toppa med laxen. Lägg klickar med curryhummus runt om.
Foto och recept: Sevan