Sesampanerad salmalax med varm nudelsallad
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
300 g laxfilé, gärna salmalax
1 dl sesamfrön
smör
salt och peppar
300 g äggnudlar
50 g sockerärtor
1 knippe salladslök (fint strimlad)
1 knippe rädisor (fint strimlade med mandolin)
1 morot (fint strimlad med potatisskalare)
1 röd chili (urkärnad)
1 kruka färsk koriander
1/2 påse färsk spenat
Dressing:
2 msk sesamolja
1 dl ljus soja
1 lime
1 vitlöksklyfta (finhackad)
1 msk färsk ingefära (finriven)
salt
Gör så här:
Skär laxen i mindre kuber och vänd dem runt om i sesamfrön Använder du inte salmalax bör laxen frysas 1 dygn innan. Stek dem hastigt i smör, salta och peppra. Koka nudlarna och lägg dem varma på ett fat eller i en skål tillsammans med fint skurna och strimlade grönsaker. Blanda ingredienserna till dressingen och häll över hälften. Lägg på den nystekta laxen och toppa med färska korianderblad och spenatblad. Servera resten av dressingen vid sidan av.