Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lyxiga shrimp rolls i briochebröd

06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på shrimp rolls i briochebröd
Om du letar efter en snabb förrätt så har du kommit rätt! Hemligheten är att använda briochekorvbröd till dessa shrimp rolls. Lätt och lyxigt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du sommardrink med kanelBrand logo
Så gör du sommardrink med kanel

Shrimp rolls i briochebröd

Rolig förrätt eller lätt lunch.

Bjud på shrimp rolls i briochebröd

8 portioner

Du behöver:

450 g räkor
4 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
2 msk tomatketchup
1 msk söt chilisås
1 msk färskpressad citronsaft
1 knippe gräslök

Till servering:

16 gröna sparrisar
1 hjärtsallat
8 stora briochekorvbröd
1 knippe rädisor vattenkrasse eller annan småbladssallat

Gör så här:

  1. Skala räkorna eller häll av lagen om du använder räkor på burk. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, ketchup, chilisås och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj och hacka gräslöken fint och blanda ner i räkorna. Låt stå kallt en timme så smakerna hinner utvecklas.
  3. Skölj sparrisarna och bryt av den nedre träiga delen. Lägg sparrisarna i en behållare med kanter och häll kokande vatten över dem. Låt stå och dra i 2–3 minuter. Låt sedan rinna av. Skölj och skiva hjärtsallaten fint. Värm briochebröden. Lägg lite sallat och två sparrisar i varje briochebröd. Toppa med räksallad, skivor av rädisor och krasse.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Annons