Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sichuankryddad kycklingsoppa

25 sep, 2015
AvRedaktionen
Sichuankryddad kycklingsoppa.
Med en kryddig buljong lyfts kyckling och grönsaker till nya höjder. Är du extra hungrig kan du tillsätta udon­nudlar i soppan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

300 g kycklingfilé

1 1/2 liter hönsbuljong

3 tsk sichuanpeppar

2 vitlöksklyftor

300 g majrova

4 morötter

1/2 röd chili

150 g shiitake

2 salladslökar

Gör så här:

Skär kycklingfilén i tunna skivor. Koka i hönsbuljongen cirka 5 minuter. Krossa sichuanpeppar mellan handflatorna och tillsätt i buljongen. Skiva majrovan, morötterna, chilin, svampen, löken och vitlöken tunt, gärna med mandolin, och lägg i serveringsskålar. Lägg kycklingen över grönsakerna och häll över den kokande buljongen. Låt stå cirka tre minuter innan servering.

Sichuankryddad kycklingsoppa.
Sichuankryddad kycklingsoppa.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons