Sichuankryddad kycklingsoppa
25 sep, 2015
AvRedaktionen
Med en kryddig buljong lyfts kyckling och grönsaker till nya höjder. Är du extra hungrig kan du tillsätta udonnudlar i soppan.
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
300 g kycklingfilé
1 1/2 liter hönsbuljong
3 tsk sichuanpeppar
2 vitlöksklyftor
300 g majrova
4 morötter
1/2 röd chili
150 g shiitake
2 salladslökar
Gör så här:
Skär kycklingfilén i tunna skivor. Koka i hönsbuljongen cirka 5 minuter. Krossa sichuanpeppar mellan handflatorna och tillsätt i buljongen. Skiva majrovan, morötterna, chilin, svampen, löken och vitlöken tunt, gärna med mandolin, och lägg i serveringsskålar. Lägg kycklingen över grönsakerna och häll över den kokande buljongen. Låt stå cirka tre minuter innan servering.
Annons