Het sichuankyckling med chili och sesam
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Gillar du kryddstark mat? Då är det het sichuankyckling med chili och sesam som du ska laga till middag ikväll!
Annons
Sichuankyckling med chili och sesam
Snabb och enkel rätt med massor av smak.
4 portioner
Du behöver:
500 g kycklingbröstfilé
3 msk majsstärkelse (t ex Maizena)
2 tsk krossad sichuanpeppar
Smakneutral olja för stekning
3 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2 röda paprikor
1 msk chiliflingor
1 dl sojasås
2 dl kycklingbuljong
2 msk sesamolja
2 msk risvinäger
Till servering:
Nykokt ris
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här:
- Skär kycklingbröstet i grova tärningar och vänd ner i 2 msk majsstärkelse blandat med grovkrossad sichuanpeppar. Stek kycklingbitarna i 5 minuter i olja i en panna.
- Skala och riv vitlök och ingefära. Strimla paprikan. Stek vitlök, ingefära, paprika och chili i en panna med lite olja i 3–4 minuter.
- Tillsätt 1 msk majsstärkelse, rör om och tillsätt sojasås och kycklingbuljong. Låt såsen tjockna och lägg sedan kycklingbitarna tillbaka i pannan. Smaksätt med sesamolja, sojasås och risvinäger. Servera med nykokt ris och strö över rostade sesamfrön.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons