Siciliansk fiskgryta
Siciliansk fiskgryta
2 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 gul lök (halverad och finskivad)
2 selleristjälkar (hackade)
3 vitlöksklyftor (skivade)
1 nypa chiliflagor
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 plommontomater (delade)
1 1/4 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
50 g couscous
250 g fisk, t ex torsk (ekologisk) i 5 cm kuber
1/2 citron (rivet skal)
1 näve persilja (hackad)
Gör så här:
Hetta upp 1 msk olivolja i en traktörpanna. Stek lök, selleri, vitlök och chilifl agor. Salta, peppra och stek på låg värme i cirka 10 minuter. Lägg i tomater och låt puttra i några minuter till. Häll i vinet och buljongen och koka upp, tillsätt couscousen efter 2 minuter. Sänk värmen, lägg i fi sken, täck med lock och låt puttra tills den är klar, cirka 4–5 minuter. Strö över citronskal och persilja, servera.