Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Siciliansk fiskgryta

13 mar, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
sicilian style fish stew

Siciliansk fiskgryta

2 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 gul lök (halverad och finskivad)

2 selleristjälkar (hackade)

3 vitlöksklyftor (skivade)

1 nypa chiliflagor

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

2 plommontomater (delade)

1 1/4 dl vitt vin

5 dl grönsaksbuljong

50 g couscous

250 g fisk, t ex torsk (ekologisk) i 5 cm kuber

1/2 citron (rivet skal)

1 näve persilja (hackad)

Gör så här:

Hetta upp 1 msk olivolja i en traktörpanna. Stek lök, selleri, vitlök och chilifl agor. Salta, peppra och stek på låg värme i cirka 10 minuter. Lägg i tomater och låt puttra i några minuter till. Häll i vinet och buljongen och koka upp, tillsätt couscousen efter 2 minuter. Sänk värmen, lägg i fi sken, täck med lock och låt puttra tills den är klar, cirka 4–5 minuter. Strö över citronskal och persilja, servera.

Annons