Sill med ingefära och chili
18 dec, 2012
AvRedaktionen
Att göra egen inlagd sill är inte alls svårt och blir så mycket godare än den man köper. Testa att göra en het variant med ingefära, chili och salladslök. Använd så mycket chili du vågar!
Annons
6 personer
Tid: 15 minuter + 1 dygn i kyl
Du behöver:
4 inläggningssillfiléer
1 schalottenlök
1 liten bit färsk ingefära, ca 25 g
6–7 cm chili, medium eller het, (efter smak)
5 salladslökar
Lag:
1 1/2 dl socker
1/2 dl ättika (24 %)
2 1/2 dl vatten
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Gör så här:
Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den kallna helt. Skär sillen i mindre bitar. Skiva schalottenlöken. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skär chilin och vårlöken i tunna ringar. Ta en vacker burk, varva sillbitar, lök, chili och ingefära och häll sedan över lagen. Se till att den täcker all sill! Låt den stå kallt i minst ett dygn.
Annons