Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sill med ingefära och chili

18 dec, 2012
AvRedaktionen
Sill med ingefära och chili.
Att göra egen inlagd sill är inte alls svårt och blir så mycket godare än den man köper. Testa att göra en het variant med ingefära, chili och salladslök. Använd så mycket chili du vågar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 15 minuter + 1 dygn i kyl

Du behöver:

4 inläggningssillfiléer

1 schalottenlök

1 liten bit färsk ingefära, ca 25 g

6–7 cm chili, medium eller het, (efter smak)

5 salladslökar

Lag:

1 1/2 dl socker

1/2 dl ättika (24 %)

2 1/2 dl vatten

5 kryddpepparkorn

1 lagerblad

Gör så här:

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt den kallna helt. Skär sillen i mindre bitar. Skiva schalottenlöken. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skär chilin och vårlöken i tunna ringar. Ta en vacker burk, varva sillbitar, lök, chili och ingefära och häll sedan över lagen. Se till att den täcker all sill! Låt den stå kallt i minst ett dygn.

Sill med ingefära och chili.
Sill med ingefära och chili.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons