Sill- och färskpotatisomelett
14 jun, 2017
AvRedaktionen
Snabbaste sommarlunchen! Omelett med färskpotatis och matjessill. Strö över gräslök och en klick gräddfil och servera direkt ur pannan till en god kall öl.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
4 kokta kalla nypotatisar
2 msk smör
salt och peppar
4 ägg
4 msk vatten
200 g matjessill (i bitar)
1 knippe gräslök (hackad)
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här:
Tärna och fräs potatisen i smör, gärna i en vacker stekpanna, salta och peppra försiktigt. Vispa ihop ägg och vatten till en omelett och häll det i pannan. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. När omeletten börjar stelna: strö över gräslök, matjessill och sist, en klick gräddfil.
Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson
Annons