Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sjötorpsfudge

25 nov, 2012
AvJenny Norberg
Fudge är ett slags kola som ska stå svalt och stelna innan den skärs upp. Rör inte för mycket i smeten under kokningen. Mät med sockertermometer eller digitaltermometer, för att se när fudgen kokat färdigt. Det går fortare om du använder en låg och vid kastrull.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sjötorpsfudge.
Sjötorpsfudge.

ca 50 st

Du behöver:

500 g råsocker

1 dl mjölk

1 dl grädde

20 g smör

1 1/2 msk ljussirap

1 msk vaniljsocker

Gör så här:

Smöra en form som är cirka 20 x 20 cm. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull, värm på svag värme till sockret löst sig. Koka upp blandningen, och låt koka under lock i 5 minuter, och därefter utan lock till 116°. Rör om då och då. Pensla ner ev sockersmet på kanterna med en brödpensel doppad i vatten. Låt blandningen svalna i kastrullen i cirka 30 minuter. Häll fudgen i formen och låt stelna. Skär den i bitar.

Annons