Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare
08 sep, 2016
AvRedaktionen
Italiensk skaldjurspasta med musslor, vitlök, chili, körsbärstomater, persilja olivolja och vitt vin. Servera med en bit bröd och ett glas vin.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 kg kravmärkta eller MSC-märkta musslor
3 stora vitlöksklyftor (finhackade)
1 röd chili (urkärnad och finhackad)
olivolja
2 dl vitt vin
salt och peppar
20 små körsbärstomater
400 g pasta
slätbladig persilja (grovhackad)
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
- Knacka på musslorna och släng de som inte sluter sig eller har skadat skal. Skrubba dem rena.
- Fräs vitlök och chili i oljan tills de får lite färg. Häll i vinet och koka ner lite. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt musslor och tomater, lägg på ett lock och skruva upp värmen lite. Koka i 2 minuter eller tills musslorna öppnat sig (släng de som inte har det).
- Tillsätt pastan och persilja, rör runt så att allt blir varmt och servera genast.
Recept och foto: Alastair Hendy
Annons