Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare

08 sep, 2016
AvRedaktionen
Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare.
Italiensk skaldjurspasta med musslor, vitlök, chili, körsbärstomater, persilja olivolja och vitt vin. Servera med en bit bröd och ett glas vin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 kg kravmärkta eller MSC-märkta musslor

3 stora vitlöksklyftor (finhackade)

1 röd chili (urkärnad och finhackad)

olivolja

2 dl vitt vin

salt och peppar

20 små körsbärstomater

400 g pasta

slätbladig persilja (grovhackad)

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  2. Knacka på musslorna och släng de som inte sluter sig eller har skadat skal. Skrubba dem rena.
  3. Fräs vitlök och chili i oljan tills de får lite färg. Häll i vinet och koka ner lite. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt musslor och tomater, lägg på ett lock och skruva upp värmen lite. Koka i 2 minuter eller tills musslorna öppnat sig (släng de som inte har det).
  5. Tillsätt pastan och persilja, rör runt så att allt blir varmt och servera genast.
Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare.
Skaldjurspasta – spaghetti ai frutti di mare.

Recept och foto: Alastair Hendy

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons