Skaldjurspizza med koriandergremolata
Tid: 1 timme och 45 minuter
Du behöver:
1 sats pizzadeg och tomatsås, se grundrecept här >>
Koriandergremolata:
1 dl korianderblad (hackade)
2 msk olivolja
1 citron (finrivet skal)
1/2 msk citronjuice
salt och nymalen svartpeppar
Topping:
1 nät vongole eller hjärtmusslor
8 havskräftstjärtar (kokta)
1 chili (finstrimlad)
1 rödlök (tunt skivad)
flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Börja med att göra degen och tomatsåsen.
Musslorna kan innehålla en del sand, så lägg dem i välsaltat vatten i cirka 30 minuter. Då spottar de ut eventuell sand.
Rör ihop alla ingredienserna till gremolatan i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°. Dela kräftstjärtarna och ta bort den svarta strängen.
Kavla ut pizzorna. Gör en pizza i taget då blir dem allra bäst. Bred pizzan med tomatsås och förbaka i ugnen i 5 minuter. Ta ut pizzan och toppa med kräftstjärtar, musslor, chili och rödlök. Ställ in igen och baka tills musslorna öppnat sig. Ta ut och ringla över koriandergremolatan och krydda med flingsalt och peppar.
Av: Caroline Dafgård
Foto: Christina Sundien