Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Skapa magi med saffran!

10 jan, 2014
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

 

pasta-430x645

Saffran kvar efter julhelgen? Smaksätt en härlig pastasallad med den. Salladen är perfekt att göra i förväg och ta med sig ut i backen.

Gyllene pastasallad med strimlad salami

 

4 personer

Tid: 35 minuter

 

7 dl kokt kall pasta (gärna skruvar så att den krämiga dressingen fäster)

ca 100 g torkade tranbär

1 medelstor zucchini

20 skivor kryddstark salami

50 g rostade pinjenötter

salt och svartpeppar

 

saffransdressing:

1 krm saffran

1 tsk socker

1 tsk cayennepeppar

1 vitlöksklyfta

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

1/2 dl vatten

 

Stöt en nypa saffran tillsammans med strö- socker i en mortel, häll på 1/2 dl hett vatten och rör om tills det löst sig. Blanda med majonnäs, crème fraiche och kryddor.

Annons

Rör ner pastan i dressingen, gärna dagen innan så att pastan hinner suga upp dressingen ordentligt.

Strimla zucchini med en potatisskalare, skär salamin i strimlor och rör ner allt i pastan tillsammans med pinjenötter och tranbär. Smaka av med salt och peppar.

 

Annons