Skapa magi med saffran!
Saffran kvar efter julhelgen? Smaksätt en härlig pastasallad med den. Salladen är perfekt att göra i förväg och ta med sig ut i backen.
Gyllene pastasallad med strimlad salami
4 personer
Tid: 35 minuter
7 dl kokt kall pasta (gärna skruvar så att den krämiga dressingen fäster)
ca 100 g torkade tranbär
1 medelstor zucchini
20 skivor kryddstark salami
50 g rostade pinjenötter
salt och svartpeppar
saffransdressing:
1 krm saffran
1 tsk socker
1 tsk cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1/2 dl vatten
Stöt en nypa saffran tillsammans med strö- socker i en mortel, häll på 1/2 dl hett vatten och rör om tills det löst sig. Blanda med majonnäs, crème fraiche och kryddor.
Rör ner pastan i dressingen, gärna dagen innan så att pastan hinner suga upp dressingen ordentligt.
Strimla zucchini med en potatisskalare, skär salamin i strimlor och rör ner allt i pastan tillsammans med pinjenötter och tranbär. Smaka av med salt och peppar.