Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Skidpizza med mozzarella och salami

27 feb, 2018
AvRedaktionen
Skidpizza med mozzarella och salami.
Ska du ut och åka skidor? Baka pizza och ta med i matsäcken! Har du inte tid att göra egen pizzadeg funkar det utmärkt med färdig, utkavlad pizzadeg som finns att köpa på rulle.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 pizzor

Tid: ca 55 minuter

Pizzadeg:

5 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 krm salt

75 g smör

2 dl mjölk

Topping:

körsbärstomater, 5–8 per pizza

salamiskivor, 3–5 per pizza

mozzarellaost, tunt skivad, cirka 100 g per pizza

torkad basilika

svarta oliver, urkärnade 3–5 per pizza

pinjenötter

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt innan du tillsätter smöret, tärnat. Finfördela allt med fingrarna. Tillsätt mjölken då degen är grynig och arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg. Kavla ut och forma till pizzor i passande storlek.

Mosa körsbärstomater rakt på degen. Lägg på salami, mozzarella, strö över torkad basilika och grädda i ugnen på 225°. Toppa med färska körsbärstomater, oliver och torrostade pinjenötter.

Recept och foto: Christel Nordberg & Katja Halvarsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons