Skidpizza med mozzarella och salami
27 feb, 2018
AvRedaktionen
Ska du ut och åka skidor? Baka pizza och ta med i matsäcken! Har du inte tid att göra egen pizzadeg funkar det utmärkt med färdig, utkavlad pizzadeg som finns att köpa på rulle.
Annons
4 pizzor
Tid: ca 55 minuter
Pizzadeg:
5 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
2 dl mjölk
Topping:
körsbärstomater, 5–8 per pizza
salamiskivor, 3–5 per pizza
mozzarellaost, tunt skivad, cirka 100 g per pizza
torkad basilika
svarta oliver, urkärnade 3–5 per pizza
pinjenötter
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt innan du tillsätter smöret, tärnat. Finfördela allt med fingrarna. Tillsätt mjölken då degen är grynig och arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg. Kavla ut och forma till pizzor i passande storlek.
Mosa körsbärstomater rakt på degen. Lägg på salami, mozzarella, strö över torkad basilika och grädda i ugnen på 225°. Toppa med färska körsbärstomater, oliver och torrostade pinjenötter.
Recept och foto: Christel Nordberg & Katja Halvarsson
Annons