Skogsbärsbellini med mousserande
02 mar, 2020
AvRedaktionen
Svalkande bellini i ny tappning. Denna variant med skogsbär är frisk och full av smak. Funkar även alkoholfritt!
Annons
4 drinkar
Du behöver:
¾ dl strösocker
¾ dl vatten
100 g blandade bär, frysta går fint, t ex blåbär, hallon, björnbär
40 cl mousserande vin
Is
Till dekoration:
Färska bär
Gör så här:
- Koka upp strösocker och vatten i en kastrull, och rör tills sockret löst sig, lyft av från plattan och lägg ner bären.
- Mixa till en slät puré och passera genom en finmaskig sil.
- Ställ kallt.
- Mät upp bärpurén i fyra glas, fyll på med is och toppa med mousserande vin och färska eller frysta bär.
Av: Anna Wendt
Foto: Lennart Weibull
LÄS MER:
Bjud på grapefruktbellini med rosmarin
Annons