Skördemacka med bondbönor, fetaost och rädisor
20 jan, 2016
AvRedaktionen
En mättande men ändå fräsch macka. Om det är svårt att få tag på bondbönor kan de ersättas med frysta, gröna ärter. Förutom groddar är det även gott att toppa mackan med smörgåskrasse och ärt- eller solrosskott.
Annons
2 port
Tid: 20 min
Du behöver:
2 skivor Pågen Guldkorn
2-3 dl bondbönor (utan baljor)
100 g fetaost
50 g färskost
2 msk olivolja
Citronsaft
Ca 5 rädisor, skivade eller delade
2 msk finskuren gräslök
1 dl groddar, t ex alfalfagroddar
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Gör så här:
- Koka bondbönorna i välsaltat vatten några minuter tills de mjuknat men ändå har tuggmotstånd kvar. Häll av vattnet, låt svalna och skala sedan bönorna.
- Mosa samman bönorna med fetaost, färskost och olivolja med hjälp av en gaffel. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Stek brödet gyllene i smör på båda sidor.
- Fördela bönröran på brödet. Toppa med rädisor, gräslök och groddar. Avsluta med några drag med pepparkvarnen och servera!
Annons