Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk
06 sep, 2016
AvRedaktionen
Finns det något godare än ugnsrostade grönsaker? Som tar fram djupet i smakerna och ger en knaprig yta. Servera med salt sidfläsk!
Annons
4 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
500 g pumpa med skal
2 palsternacka
500 g lök
2 färska vitlökar
2 karljohans- eller portobellosvamp
200 g skogschampinjoner
1 dl olivolja
salt och peppar
300 g sidfläsk i skivor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Rensa bort kärnorna och skär pumpan i bitar. Skala palsternackan och lök och skär i mindre bitar. Dela vitlöken i fyra delar på längden. Rensa svampen och skär i tjocka skivor. Blanda grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olja och rör om så att grönsakerna täcks. Krydda. Lägg sidfläskskivorna överst. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter tills fläsket är knaprigt och grönsakerna mjuknat och fått färg. Vänd fläsket efter halva tiden och rör runt i grönsakerna.
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Annons