Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk

06 sep, 2016
AvRedaktionen
Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk.
Finns det något godare än ugnsrostade grönsaker? Som tar fram djupet i smakerna och ger en knaprig yta. Servera med salt sidfläsk!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

500 g pumpa med skal

2 palsternacka

500 g lök

2 färska vitlökar

2 karljohans- eller portobellosvamp

200 g skogschampinjoner

1 dl olivolja

salt och peppar

300 g sidfläsk i skivor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rensa bort kärnorna och skär pumpan i bitar. Skala palsternackan och lök och skär i mindre bitar. Dela vitlöken i fyra delar på längden. Rensa svampen och skär i tjocka skivor. Blanda grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla över olja och rör om så att grönsakerna täcks. Krydda. Lägg sidfläskskivorna överst. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter tills fläsket är knaprigt och grönsakerna mjuknat och fått färg. Vänd fläsket efter halva tiden och rör runt i grönsakerna.

Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk.
Ugnsrostade grönsaker med knaprigt sidfläsk.

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Annons