Skördesallad med parmalindad kycklingfilé
4 personer
Tid: 1 timme och 15 minuter
Skördesallad:
4 dl hel dinkel
1 butternutpumpa
2 dl frysta sojabönor
1 romansallad
1 näve ruccolasallad
5 msk olivolja
timjan, färsk eller torkad
rosmarin, färsk eller torkad
torkad hel koriander
3 vitlöksklyftor
Dressing:
saften av en apelsin
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1 msk gula senapsfrön
salt, peppar
Parmalindad kyckling:
4 kycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
timjan, färsk eller torkad
rosmarin, färsk eller torkad
salvia, färsk eller torkad
2 vitlöksklyftor, hackade
4 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här:
Koka dinkeln och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 225 C°. Skär pumpan i cirka två centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt med smörpapper. Pensla med olivolja, strö över örter, koriander, salt och peppar. Baka i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pumpan blivit mjuk. Tina sojabönorna.
Lägg parmaskinkan på en skärbräda och strö över örterna. Salta och peppra filéerna och linda in dem i skinkan. Hetta upp olja och hackad vitlök i en stekpanna och lägg i kycklingen. Stek tills parmaskinkan är krispig och kycklingen genomstekt, cirka 6-7 minuter på varje sida.
Blanda apelsinsaften med vinägern. Tillsätt olivoljan och sist senapsfröna. Smaka av med salt och peppar. Arrangera romansalladen på ett fat. Lägg på dinkel, pumpa, sojabönor, ruccola och till sist kycklingfiléerna. Servera med dressingen.
Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling